Zupa pomidorowa
- mieso z koscia
- 2 srednie marchewki
- 1 pietruszka
- kawalek selera
- 1 por
- 1 zabek czosnku
- koncentrat pomidorowy
- smietana
- jarzynka
- pieprz w ziarnach
- ziele angielskie
- lisc laurowy
- makaron
- Mieso myjemy wkladamy do garnka i zalewamy woda
- Jak sie zagotuje to odlac wode zalac znow i postawic na ogien
- W tym czasie co sie bedzie woda zagotowywala obrac warzywa i pokroic je ( ja kroje w palasterki bo mojej corci latwiej sie je :D )
- Kiedy mieso sie zagotuje wrzucamy pokrojone warzywa, wsypujemy jarzynke ok 2 lyzki, 7 ziarenek pieprzu, 5 ziarenek ziela angielskiego i 3 liscie laurowe
- Wszystko razem gotujemy az mieso nie bedzie miekkie, czyli ok 45 min
- Kiedy juz mieso jest ugotowane wyciagamy je
- Do miseczki wlewamy wywar i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy caly sloik
- Mieszmy to co jest w misce i wlewamy do wywaru
- Mieszamy i chwilke gotujemy
- Wylaczamy palnik i znow odlewamy zupe do miski i dodajemy ze 4 - 5 lyzek smietany
- Mieszmy to co w misce i powoli wlewamy do zupy ciagle mieszajac
- Zupa juz jest gotowa
- Gotujemy makaron wedlug przepisu na opakowaniu
- Zupe podajemy ciepla z makaronem
Smacznego!
Nie ma to jak tradycyjna pomidorowa. Na obrazku wygląda bardzo zachęcająco, jutro przyrządzę ją sobie wedle tego przepisu. ;)
OdpowiedzUsuń