Translate

09.04.2014

Omlet z cebula i kielbasa



  • pol cebuli 
  • kawalek kielbasy 
  • 4 jajka
  • 3 szklanki maki
  • 120 ml mleka 
  • sol


  1. Obieramy cebule i kroimy w drobna kostke 
  2. Kroimy kielbase w drobna kostke 
  3. Na patelni rozgrzewamy tluszcz i wrzucamy na niego cebule, troche podsmarzamy 
  4. Do cebuli dorzucamy kielbase i wszystko razem smarzymy 
  5. Odstawaimy patelnie z ognia i zajmujemy sie ciastem na omlety
  6. Do miski wbijamy jajka, chwilke mieszamy mikserem 
  7. Dosypujemy make i wlewamy mleko 
  8. Wszystko razem mieszamy mikserem 
  9. Do gotowego ciasta wsypujemy zesmarzona cebule z kielbasa i dodajemy do smaku soli 
  10. Wszystko mieszamy lyzka
  11. Rozgrzewamy patelnie z tluszczem 
  12. Smarzymy placki na cala patelnie 
  13. Gotowe omlety mozna jesc 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz