Translate

16.12.2014

Kremówka jagodowa




  • 250 g serka Mascarpone 
  • 100 g jagód 
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 4 ciasteczka digestive (mogą być herbatniki) 
  1. Jagody myjemy wrzucamy do miski (3 zostawiamy do dekoracji) i miksujemy blenderem
  2. Do zmiksowanych jagód dodajemy serek i wszystko razem dalej mieszamy blenderem
  3. Dosypujemy cukier puder i znów mieszamy 
  4. Gotową masę odkładamy 
  5. Szykujemy trzy salaterki, do każdej wrzucamy po całym ciastku digestive, a ostanie ciastko pozostawiamy do pogniecenia (posłuży nam jako posypka)
  6. Na ciastka nakładamy (po równo do każdej salaterki ) masę jagodowa 
  7. Na wierz sera sypiemy rozgniecione ciastko i kładziemy jagódkę 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz