Translate

11.11.2014

Pasta z makreli




  • 500 g makreli wędzonej
  • 4 jajka
  • 1 duża cebula 
  • ketchup 
  • pieprz 
  1. Mięso ryby oddzielamy dokładnie od ości. 
  2. W tym samym czasie gotujemy jajka na twardo. 
  3. Cebule obieramy i kroimy w drobniutka kostkę.
  4. Ostudzone jajka ścieramy na tarce, dodajemy do pozostałych składników. 
  5. Doprawiamy pieprzem i wszystko razem mieszamy.
  6. Na sam koniec dodajemy ketchup (wedle uznania) i mieszamy. 
  7. Pastę pozostawić na ok 1 godzinę w lodowce, aby składniki się razem połączyły. 

Smacznego!


Ps Ketchup można zastąpić majonezem. Wtedy nadamy paście bardziej ostry smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz