Translate

16.11.2014

Pierś kurczaka w śmietanie





  • 500 g piersi z kurczaka 
  • 200 g śmietany 
  • majeranek 
  • czosnek granulowany
  • jarzynka
  • 3 saszetki ryż
  • 2 cebule 
  1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę 
  2. Pierś pokrojona doprawiamy przyprawami i odstawiamy do lodówki na godzinę
  3. Kroimy cebulę w piórka 
  4. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebulę 
  5. Dodajemy mięso i razem smażymy, a potem dusimy ok 20 min 
  6. W tym samym czasie gotujemy ryż 
  7. Po 20 min do mięsa dodajemy śmietanę i chwilkę podgrzewamy ( jeśli wolimy gęstsze można zaprawić lekko mąką) 
  8. Gotowy sos nakładamy na ugotowany ryż

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz