Translate

25.05.2014

Piers kurczaka w nalesniku




  • 1 podwojna piers 
  • 1 jajko 
  • 4 lyzki maki 
  • sol 
  • 1 lyzeczka pieprzu 
  • 1 lyzeczka papryki 



  1. Umyc i oszuszyc w reczniczkach piers 
  2. Pokroic w male kawalki, ale nie w kostke 
  3. Posypac mieso sola i wetrzec w nie sol 
  4. Do miski wbic jajko rozrobic je, dosypac maka razem wymieszac i dodac troche mleka znow wymieszac az bedzie gladka konsystecja  ( czyli robimy ciasto nalesnikowe tylko ze geste) 
  5. Do ciasta dodajemy pieprz i papryke i razem mieszamy 
  6. Kawalki miesa zanurzamy  w ciescie nalesnikowym i odstawiamy 
  7. Na rozgrzanym ogniu smarzymy mieso ( tak jak kazde kotlety w panierze) 
  8. Po usmarzeniu mozna podawac z ziemniakami lub ryzem 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz