Piers kurczaka w nalesniku
- 1 podwojna piers
- 1 jajko
- 4 lyzki maki
- sol
- 1 lyzeczka pieprzu
- 1 lyzeczka papryki
- Umyc i oszuszyc w reczniczkach piers
- Pokroic w male kawalki, ale nie w kostke
- Posypac mieso sola i wetrzec w nie sol
- Do miski wbic jajko rozrobic je, dosypac maka razem wymieszac i dodac troche mleka znow wymieszac az bedzie gladka konsystecja ( czyli robimy ciasto nalesnikowe tylko ze geste)
- Do ciasta dodajemy pieprz i papryke i razem mieszamy
- Kawalki miesa zanurzamy w ciescie nalesnikowym i odstawiamy
- Na rozgrzanym ogniu smarzymy mieso ( tak jak kazde kotlety w panierze)
- Po usmarzeniu mozna podawac z ziemniakami lub ryzem
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz