Od mleka odlewamy szklanke mleka a reszte mleka zagotowujemy
W pozostalym mleku rozpuszczamy budyn z proszku obie torebki
Do gotujacego mleka wlewamy rozpuszczony proszek i gotujemy budyn
Gotowy budyn odstawiamy do ostygniecia
Gdy juz budyn ostygnie wrzucamy do niego posiekane maslo i wszystko mieszamy mikserem az uzyskamy gladka mase
Ciasto budyniowe
Ciasto rozrobione wyjmujemy z lodowki i dzielimy na pol
Jedna polowke ukladamy na dno brytwanki
Na to wylewamy mase budyniowa
Z drugiej polowki ciasta robimy kruszynke lub ukladamy kratke na gorze masy
Wszystko razem wkladamy do piekarnika i pieczemy ok 45 min w 180C
Smacznego!
Ps Jak widac na zdjeciach ja na wierzch polozylam plat cisata ale nie polecam takiego rozwiazania, poniewaz budyn rozrobiony z maslem pod wplywem ciepla bokami mi wyciekl przez co powstal nie estetyczny wyglad. Oczywiscie w samku bym dobry. No ale wszystko mozna udoskonalic i dzieki temu mozemy miec dobrze wygladajace ciasto i smaczne :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz