Zupa szpinakowa
- zeberka
- szpinak
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawalek selera
- por
- 3 zabki czosnku
- 6 ziarenek pieprzu
- 4 ziarenek ziela angielskiego
- 3 liscie laurowe
- jarzynka
- jajaka
- Zagotowywujemy mieso
- Dodajemy do niego pokrojone w plasterki warzywa ( marchew, pietruszka, seler, por i zabek czosnku) i przyprawy ( ziele angielskie, pieprz, liscie laurowe i 2 lyzki jarzynki )
- Gotujemy jakies 45 min
- W tym czasie szatkujemy szpinak odcinajac badyle
- Po 45 min wyciagamy mieso i dodajemy szpinak
- Gotujemy wszsytko ok 20 min
- Na koniec dodajemy smietane i wylaczamy zupe
- Osobno gotujemy jaka
- Wszystko razem podajemy
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz