Translate

21.05.2014

Zupa szpinakowa





  • zeberka
  • szpinak 
  • 2 marchewki 
  • 1 pietruszka 
  • kawalek selera
  • por 
  • 3 zabki czosnku 
  • 6 ziarenek pieprzu 
  • 4 ziarenek ziela angielskiego
  • 3 liscie laurowe 
  • jarzynka 
  • jajaka



  1. Zagotowywujemy mieso
  2. Dodajemy do niego pokrojone w plasterki warzywa ( marchew, pietruszka, seler,  por i zabek czosnku) i przyprawy ( ziele angielskie, pieprz, liscie laurowe i 2 lyzki jarzynki )
  3. Gotujemy jakies 45 min 
  4. W tym czasie szatkujemy szpinak odcinajac badyle
  5. Po 45 min wyciagamy mieso i dodajemy szpinak 
  6. Gotujemy wszsytko ok 20 min 
  7. Na koniec dodajemy smietane i wylaczamy zupe 
  8. Osobno gotujemy jaka 
  9. Wszystko razem podajemy 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz