Translate

01.05.2014

Kotlety schabowe z krazkami ziemniaczanymi


  • 6 plastrow schabu 
  • 8 duzych ziemniakow 
  • 6 listkow salaty ( do dekoracji) 
  • sol 
  • pieprz 
  • panier ( maka, jajaka, bulka tarta)





  1. Schab myjemy, osuszamy i klepiemy tluczkiem 
  2. Doprawiamy przyprawami mieso odstawiamy aby mieso naszlo przyprawami
  3. Obieramy ziemniaki i kroimy je na plasterki 
  4. Obtaczamy mieso w panier ( wpierw obtaczamy w mace, potem w jajku a na koniec w bulce tartej) 
  5. Na rozgrzana patelnie kladziemy kotlety posmarzajac je z obu stron, potem wszystkie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu co jakis czas obracajac 
  6. W tym samym czasie smarzymy krazki ziemniaczane tak jak frytki 
  7. Na talerzach ukladamy salate 
  8. Gotowe kotlety i ziemniaki ukladamy na salacie ( daje nam to ladny efekt )
  9. Po ok 1 godzinie mamy juz gotowy obiad na 6 osob 





Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz