Kotlety schabowe z krazkami ziemniaczanymi
- 6 plastrow schabu
- 8 duzych ziemniakow
- 6 listkow salaty ( do dekoracji)
- sol
- pieprz
- panier ( maka, jajaka, bulka tarta)
- Schab myjemy, osuszamy i klepiemy tluczkiem
- Doprawiamy przyprawami mieso odstawiamy aby mieso naszlo przyprawami
- Obieramy ziemniaki i kroimy je na plasterki
- Obtaczamy mieso w panier ( wpierw obtaczamy w mace, potem w jajku a na koniec w bulce tartej)
- Na rozgrzana patelnie kladziemy kotlety posmarzajac je z obu stron, potem wszystkie dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu co jakis czas obracajac
- W tym samym czasie smarzymy krazki ziemniaczane tak jak frytki
- Na talerzach ukladamy salate
- Gotowe kotlety i ziemniaki ukladamy na salacie ( daje nam to ladny efekt )
- Po ok 1 godzinie mamy juz gotowy obiad na 6 osob
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz