Translate

3.05.2014

Ciastka cynamonowe i czekoladowe



  • 125 dag margaryny
  • 2 jajka
  • 400 g maki 
  • 120 g cukru pudru 
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia 
  • 1,5 lyzki kakao
  • 1,5 lyzki cynamonu 


  1. Przygotowujemy wczesniej produkty do ciasta 
  2. Na stolnice przesiewamy make, cukier puder i dodajemy proszek do pieczenia 
  3. Mieszamy to razem 
  4. Dodajemy posiekana margaryne i lekko ugniatamy 
  5. Robimy taki jakby wulkan z masy i wbijamy w srodek jajka dalej ugniata az bedzie gladka konsystecja
  6. Teraz dzielimy ciasto na pol i do jedenej polowy dodajemy kakao, a do drugiej cynamon 
  7. Zawsze powinno sie wlozyc ciasto do lodowki na min 30 min 
  8. Po wyjeciu ciasta z lodowki nagrzewamy piekarnik do 180C 
  9. W tym czasie rozwalkujemy ciasto na placki i wycinamy ciastka 
  10. Ukladamy na formie wylozonej papierem do pieczenia 
  11. Kazda partie ciastek pieczemy ok 7 min 



Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz