Zupa ogorkowa z ryzem
- pol kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawalek selera
- 1 por
- 1 zabek czosnku
- 3 duze kiszone ogorki
- warzywko
- 8 ziaren pieprzu
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 3 liscie laurowe
- Mieso myjemy, w garnku zalewamy woda i stawaimy na rozgrzany palnik
- Warzywa marchewke, pietruszke i seler obieramy
- Wszystko sieramy na tarce
- Do gotujacej wody z miesem dorzucamy wszystkie warzywa i wsypujemy dwie lyzki warzywka, pieprz, ziele angielskie i lisc laurowy
- Wszystko gotujemy ok 45 min (az mieso nie bedzie miekkie)
- Ogorki kiszone scieramy na tarce i podlewamy woda z ogorkow, w tym samym czasie gotujemy 1 torebke ryzu
- Po 45 min dodajemy ogorki i jeszcze gotujemy ok 15 min
- Na koniec dorzucamy ryz mieszamy razem i podbijamy smietana
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz