Gulasz
- 500g miesa wieprzowego
- 2 srednie cebule
- 1 marchewka
- 0.5 pietruszki
- 0.5 papryki czerownej
- 3 ziarenka pieprzu
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- 2 liscie laurowe
- 2 zabki czosnku
- tluszcz do podsmarzania
- maka
- Myjemy mieso kroimy w kostke, solimy i macerujemy czosnkiem
- Podsmarzmy na tluszczu (olej, oliwa )
- Mieso wrzucamy do rondelka
- Marchewke i pitruszke obieramy, a potem scieramy na tarce i dorzucamy do miesa
- Do miesa wlewamy wode, tak aby zakryla mieso
- Dorzucamy pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy i jeden zabek czosnku
- Podsmarzamy pokolei pokrojona cebule, potem papryke i wszystko dodajemy do miesa
- Wszystko razem dusimy ok 1h
- Potem w wodzie rozrobic dwie lyzki maki i dodac do gulaszu
- Poczekac az zgestnieje i mozna jesc
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz