Translate

25.04.2014

Gulasz





  • 500g miesa wieprzowego 
  • 2 srednie cebule 
  • 1 marchewka 
  • 0.5 pietruszki 
  • 0.5 papryki czerownej 
  • 3 ziarenka pieprzu 
  • 2 ziarenka ziela angielskiego 
  • 2 liscie laurowe 
  • 2 zabki czosnku 
  • tluszcz do podsmarzania
  • maka




  1. Myjemy mieso kroimy w kostke, solimy i macerujemy czosnkiem 
  2. Podsmarzmy na tluszczu (olej, oliwa ) 
  3. Mieso wrzucamy do rondelka 
  4. Marchewke i pitruszke obieramy, a potem scieramy na tarce i dorzucamy do miesa 
  5. Do miesa wlewamy wode, tak aby zakryla mieso 
  6. Dorzucamy pieprz, ziele angielskie, lisc laurowy i jeden zabek czosnku
  7. Podsmarzamy pokolei pokrojona cebule, potem papryke i wszystko dodajemy do miesa
  8. Wszystko razem dusimy ok 1h 
  9. Potem w wodzie rozrobic dwie lyzki maki i dodac do gulaszu 
  10. Poczekac az zgestnieje i mozna jesc 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz