Translate

13.02.2015

Bezy z białek



  • 6 białek
  • szczypta soli 
  • 1 3/4 szklanki cukru pudru 
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej 
  • 1 łyżka soku z cytryny
  1. Białka wlewamy do miski i ubijamy na sztywną pianę
  2. Stopniowo dodajemy szczyptę soli, cukier puder ( wsypujemy po trochu), mąkę ziemniaczaną i na końcu sok z cytryny
  3. Mikser odstawiamy gdy nasze białka są tak sztywne, że nie wypadają z miski po przechyleniu jej
  4. Tak przygotowaną masę nakładamy do szprycy do dekorowania ciast i na brytwanke wyłożoną papierem kształtujemy małe ciasteczka
  5. Tak przygotowane ciastka wkładamy  do piekarnika nagrzanego na 140C i pieczemy przez 35 minut

Smacznego! 

2 komentarze: