- 2 duze filety z dorsza
- sol
- pieprz cytrynowy
- maka
- jajo
- Myjemy filety i osuszamy w reczniczkach papierowych
- Filety przekrajamy na pol
- Doprawiamy sola i pieprzem cytrynowym wedle uznania
- Mieso pozostawiamy na ok 30 min
- Na rozgrzana patelnie ukladamy filety obtoczone w jajku i mace ( jajko roztrzepac, rybe wpierw maczamy w jajku a potem w mace)
- Podsmarzamy kazdy filet w obu stron a potem smarzymy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 20 min
Smacznego!
Ps Taka rybka zawsze najbardziej mi smakuje z ryzem i kapusta kiszona. Oczywiscie dobra jest rowniez z ziemniakami. Polecam posypac usmarzonego dorsza koperkiem.
Ja bym jednak tego dorsza usmażyła. Proponuję poprawić błędy.
OdpowiedzUsuńA ja bym proponowala nauczyc sie czytac ze zrozumieniem
Usuńzrobiłaś błąd ortograficzny i jeszcze się burzysz
Usuń39 year old Structural Analysis Engineer Ellary Goodoune, hailing from Listowel enjoys watching movies like "Rise & Fall of ECW, The" and Shopping. Took a trip to Chhatrapati Shivaji Terminus (formerly Victoria Terminus) and drives a Mercedes-Benz 500K Roadster. kliknij teraz
OdpowiedzUsuńdobry adwokat rozwod rzeszow opinie
OdpowiedzUsuń