Translate

18.08.2014

Filet z dorsza




  • 2 duze filety z dorsza 
  • sol 
  • pieprz cytrynowy 
  • maka 
  • jajo 
  1. Myjemy filety i osuszamy w reczniczkach papierowych 
  2. Filety przekrajamy na pol 
  3. Doprawiamy sola i pieprzem cytrynowym wedle uznania 
  4. Mieso pozostawiamy na ok 30 min 
  5. Na rozgrzana patelnie ukladamy filety obtoczone w jajku i mace ( jajko roztrzepac, rybe wpierw maczamy w jajku a potem w mace)
  6. Podsmarzamy kazdy filet w obu stron a potem smarzymy pod przykryciem na wolnym ogniu            ok 20 min

Smacznego!

Ps Taka rybka zawsze najbardziej mi smakuje z ryzem i kapusta kiszona. Oczywiscie dobra jest rowniez z ziemniakami. Polecam posypac usmarzonego dorsza koperkiem.

2 komentarze:

  1. Ja bym jednak tego dorsza usmażyła. Proponuję poprawić błędy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja bym proponowala nauczyc sie czytac ze zrozumieniem

      Usuń