Translate

30.06.2014

Makaron ze szpinakiem




  • makaron rurki 
  • ser Ricotta 500 g 
  • szpinak 250g 
  • cebula 2 
  • czosnek 2 zabki 
  • sol 
  • pieprz 
  1. Szpinak, cebule i czosnek pokroic 
  2. Na rozgrzana patelnie wrzucic cebule potem szpinak i czosnek 
  3. Wszystko razem podsmarzyc 
  4. W tym samym czasie do miski wrzucamy ser Ricotta 
  5. Podsmarzone warzywa wrzucamy do sera i wszystko razem mieszamy 
  6. Dodajemy sol i pieprz do samku 
  7. Gotujemy makaron wedlug przepisu 
  8. Podajemy makaron pomieszany z masa serowo - szpinakowa 

Smacznego!


Ps Mozna tez dodac boczek pokrojony w kostke i podsmarzony. Jest to szybkie i pyszne danie. Jesli ktos woli ostrzejsze mozna dodac wiecej czosnku 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz