Translate

13.04.2014

Kurczak pieczony w rekawie


  • kurczak ok 1,5 kg 
  • sol
  • papryka 
  • majeranek
  • 2 zabki czosnku 
  • oliwa 


  1. Do miszeczki wlewamy oliwe nie za duzao 
  2. Dosypujemy lyzeczke papryki, dwie lyzki majeranku i rozgniecione 2 zabki czosnku 
  3. Mieszamy razem przyprawy, potem solimy wczesniej umytego kurczaka i wcieramy ta sol w mieso
  4. Macerujemy przyprawami tez dokladnie wcierajac 
  5. ieso wkladamy do rekawa i odstawiamy do lodowki na ok 1 godzine
  6. Po godzinie czasu do nagrzanego piekawnika ( 180C) wkladamy mieso w rekawie 
  7. Pieczemy 70 min, wyciagamy na chwilke kurczaka i robimy rozciecie w rekawie i znow pieczemy 20 min ( dzieki temu skorka od kurczaka bedzie chrupka )
  8. Kiedy juz sie upiecze kurczak mozna go wyjac z piekarnika i podawac

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz