Translate

12.04.2014

Bitki z karczku w sosie musztardowym




  • 6 plastrow miesa z karczku 
  • 3 srednie cebule 
  • 3 lyzki musztardy
  • 2 zabki czosnku
  • pieprz sypki 
  • papryka
  • sol
  • 3 liscie laurowe 
  • maka

  1. Mieso myjemy i oszuszamy na papierowych reczniczkach 
  2. Macerujemy mieso pieprzem, papryka i sola 
  3. Odstawiamy mieso do lodowki na ok godzine
  4. W tym czasie kroimy cebule w piorka i obieramy czosnek, a potem kroimy go w plasterki 
  5. Kiedy juz mieso sie odstanie w lodowce wyjmujemy 
  6. Na talerz wysykujemy troche maki i obtaczamy mieso podsmarzamy na rozgrzanej patelni
  7. Podsmarzone mieso wkladamy do rondla 
  8. Na patelni rozgrzanej podsmarzamy cebule 
  9. Podsmarzona cebule dorzucamy do miesa 
  10. Wszystko razem zalewamy woda tak zeby lekko zakrylo mieso 
  11. Dorzucamy pokrojony czosnek i 3 liscie laurowe 
  12. Ok 40 min dusimy mieso 
  13. Po tym czasie rozrobiona dwie lyzki maki z woda i mieszamy, tak aby nie powstaly grodki
  14. Teraz dodajemy trzy lyzki musztardy i jeszcze trzymamy na wolnym ogniu prze 15 min 
  15. Do tego mozna zrobic kopytka i swoja ulubiona surowke

Smacznego! 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz