Translate

21.04.2014

Karczek pieczony


  • 1,5 kg karczku 
  • pieprz 
  • sol 
  • papryka 
  • czosnek 
  • oliwa z oliwek 
  • lisc laurowy
  1. Mieso myjemy i suszymy 
  2. W miseczce wlewamy oliwe dodajemy lyzke pieprzu, lyzeczke papryki i zabek posiekanego  czosnku. Mieszamy to razem 
  3. W mieso wcieramy sol, potem macerujemy mieso oliwa z przyprawami 
  4.  Wkladamy do rekawa do krotego wrzucamy pokrojony zabek czosnku i 3 liscie laurowe 
  5. Mieso odstawaimy na drugi dzien w lodowce, aby naszlo przyprawami
  6. Drugiego dnia wyciagamy mieso i do nagrzanego piekarnika ( 180C) wstawiamy mieso
  7. Pieczemy 1godz 15min, wyciagamy mieso na chwile i przecinamy rekaw od gory
  8. Wstawiamy mieso na jeszcze 15 min, aby mieso przypieklo sie od gory


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz