Karczek pieczony
- 1,5 kg karczku
- pieprz
- sol
- papryka
- czosnek
- oliwa z oliwek
- lisc laurowy
- Mieso myjemy i suszymy
- W miseczce wlewamy oliwe dodajemy lyzke pieprzu, lyzeczke papryki i zabek posiekanego czosnku. Mieszamy to razem
- W mieso wcieramy sol, potem macerujemy mieso oliwa z przyprawami
- Wkladamy do rekawa do krotego wrzucamy pokrojony zabek czosnku i 3 liscie laurowe
- Mieso odstawaimy na drugi dzien w lodowce, aby naszlo przyprawami
- Drugiego dnia wyciagamy mieso i do nagrzanego piekarnika ( 180C) wstawiamy mieso
- Pieczemy 1godz 15min, wyciagamy mieso na chwile i przecinamy rekaw od gory
- Wstawiamy mieso na jeszcze 15 min, aby mieso przypieklo sie od gory
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz