Translate

21.04.2014

Jajka faszerowane pieczarkami


  • 8 jajek 
  • 300 g pieczarek 
  • 1 duza cebula 


  1. Obieramy pieczarki i myjemy 
  2. Kroimy tylko kapelusze w drobna kostke 
  3. Obieramy cebule i tez kroimy w drobna kostke 
  4. Na patelni rozgrzewamy maselko przesmarzamy cebule, potem dorzucamay pieczarki 
  5. Wszystko razem podsmarzamy 
  6. W trakcie gotujemy jajka 
  7. Ostudzone jajka obieramy i przekrajamy na polowki 
  8. Oddzielamy zoltka i dorzucamy do przesmarzonych juz pieczarek z cebula 
  9. Pieczarki z cebula i zoltkami mieszamy, az wszystko razem sie scali 
  10. Nadziewamy jajka masa 
  11. Jajka mozna przystroic majonezem. 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz