Translate

20.09.2014

Piers z kurczaka w sreberku




  • 3 duze pojedyncze piersi z kurczaka 
  • 1 duzy zabek czosnku 
  • 3 liscie laurowe 
  • pieprz w ziarenkach 
  • papryka sypka 
  • jarzynka 

  1. Piersi umyc i osuszyc w papierowych reczniczkach 
  2. Kazda piers przekroic wzdluz 
  3. Posypac jarzynka i papryka 
  4. Naczynie rzaroodporne wysciolac fiolia srebrna ( potrzebny bedzie na tyle duzy kawalek, aby nakryc potem wierzch) 
  5. W naczyniu poukladac piersi i na nie polozyc pokrojony w plasterki czosnek, posypac pieprzem i lisciem laurowym wszystko nakryc folia
  6. Odstawic mieso do lodowki na ok 1 godzine 
  7. Po godzinie czasu piekarnik nagrzac do 180C, wlozyc piersi i piec 40 min 

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz