Zupa koperkowa
- wiazka kopru swiezego
- mieso na zupe ( najlepiej zeberka, schab z koscia)
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawalek selera
- maly por
- 5 srednich ziemniakow
- jarzynka
- pieprz w kulakach
- ziele angielskie
- lisc laurowy
- smietana
- Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki.
- Mieso umyte zalewamy woda i zagotowujemy, odlewamy wode i jeszcze raz zagotowujemy mieso.
- Do gotujacego sie miesa wrzucamy warzywa, wsypujemy dwie lyzki jarzyniki, dodajemy 7 kulek pieprzu, 4 kulki ziela angielskiego i 3 liscie laurowe.
- Gotujemy wywar ok 45 min
- Po 45 min wyciagamy mieso
- Wrzucamy pokrojone ziemniaki w kostke i gotujemy 20 min
- Teraz dodajemy pokrojony drobno koperek i jeszcze gotujemy 10 min
- Na koniec dodajmey smietane i zupa gotowa
Smacznego!
dziekuje
OdpowiedzUsuń