Translate

23.08.2014

Zupa koperkowa




  • wiazka kopru swiezego 
  • mieso na zupe ( najlepiej zeberka, schab z koscia)
  • 2 marchewki 
  • 1 pietruszka 
  • kawalek selera 
  • maly por 
  • 5 srednich ziemniakow 
  • jarzynka
  • pieprz w kulakach 
  • ziele angielskie 
  • lisc laurowy 
  • smietana
  1. Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. 
  2. Mieso umyte zalewamy woda i zagotowujemy, odlewamy wode i jeszcze raz zagotowujemy mieso.
  3. Do gotujacego sie miesa wrzucamy warzywa, wsypujemy dwie lyzki jarzyniki, dodajemy 7 kulek pieprzu, 4 kulki ziela angielskiego i 3 liscie laurowe.
  4. Gotujemy wywar ok 45 min
  5. Po 45 min wyciagamy mieso 
  6. Wrzucamy pokrojone ziemniaki w kostke i gotujemy 20 min 
  7. Teraz dodajemy pokrojony drobno koperek i jeszcze gotujemy 10 min 
  8. Na koniec dodajmey smietane i zupa gotowa 

Smacznego!



2 komentarze: