Translate

28.07.2014

Spaghetti w sosie bialym




  • 400g pieczarek 
  • 2 duze cebule 
  • 2 zabki czosnku 
  • 1 kg miesa mielonego wieprzowego 
  • 20g sera zoltego w piorkach 
  • smietana 
  • maslo 
  • makaron spaghetti 
  • pieprz 
  • sol 
  • jarzynka 
  • papryka 

  1. Obieramy pieczarki i kapelusze kroimy w dosyc drobna kostke, a trzonki na pol plastry 
  2. Kroimy cebule 
  3. Na masle  podsmarzamy cebule, potem dorzucamy pieczarki i czosnek wycisniety i razem dusimy 
  4. Doprawiamy pieczarki z cebula sola i pieprzem 
  5. Na drugiej patelni (wok) podsmarzamy mieso, doprawiamy je jarzynka i papryka 
  6. Do miesa dorzucamy pieczarki z cebula i wszystko razem dusimy ok 30 min 
  7. W tym samym czasie gotujemy makaron spaghetti wedle przepisu na opakowaniu 
  8. Po 30 min doprawiamy sos smietana, nalezy do kubka odlac troche sosu i rozmieszac ze smietana i powoli dodawac do reszty miesa ciagle mieszajac energicznie 
  9. Na sam koniec podsypujemy serem zoltym i mieszamy az sie dokladnie nie rozpusci ser 
  10. Makron nakladamy na talerze i polewamy sosem 

Smacznego!


Ps Jesli sos jest za bardzo rzadki polecam dodac troche maki do zgestnienia. Pomysl mi wpadl do glowy poniewaz moja corka nie moze jesc pomidorow, wiec musialam cos wymyslec zastepczego 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz