Translate

22.07.2014

Gofry





  • 2 szklanki maki 
  • 2 szklanki mleka 
  • 2 jajka
  • 6 lyzek oleju 
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia 
  • 2 lyzeczki cukru pudru 
  • szczypta soli 
  • dzem owocowy, swieze owoce, bita smietana, cukier puder do posypania ( co kto lubi)
  1. Zoltka oddzielamy od bialek 
  2. Ubijamy bialka na sztywna piane 
  3. Do zoltek dodajemy make, proszek do pieczenia, cukier puder, olej i mleko 
  4. Wszystko razem miksujemy 
  5. Do ciasta dodajemy bialka i mieszamy delikatnie lyzka 
  6. Gofry pieczemy w gofrownicy ok 3 min 
  7. Upieczone gofry przystrajamy dzemem, owocami, cukrem jak kto lubi 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz