Kebab indyczy na frytkach
- 2 duze piersi z indyka
- kapusta pekinska
- 3 pomidory
- 1 cebula
- 0,5 ogorka swierzego
- 4 rzodkiewki
- frytki
- majonez
- ketchup
- przyprawa do gyrosa/kebaba
- sol
- pieprz
- Wszystko kroimy : szatkujemy kapuste, kroimy cebule, ogorka, pomidory i rzodkiewke
- Polowe cebuli odkladamy, a reszte skladnikow razem mieszamy ( mamy salatke z kapusty pekinskiej)
- Dobrawiamy sola i pieprzem do smaku
- Umyte i osuszone mieso kroimy w kostke i doprawiamy przyprawa do kebaba/gyrosa
- Na rozgrzanej patelni podsmarzamy cebule, dorzucamy mieso i wszystko smarzymy ok 30 min
- W tym czasie robimy frytki wedlug przepisu na opakowaniu
- Wszystko razem ukladamy na talerzu wpierw frytki na to mieso i obok salatke z kapusty pekinskiej
- Do smaku dodajemy sobie majonez i ketchup
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz