Zupa szczawiowa
- 2 średnie marchewki
- 1 pietruszka
- 1 mały por
- kostka warzywna
- 2 duże ziemniaki
- jarzynka
- 6 ziarenek pieprzu
- 4 ziarenka ziela angielskiego
- 3 listki laurowe
- szczaw cięty ze słoika
- 3 łyżki śmietany
- Warzywa obieramy i ścieramy na tarce, pora kroimy na drobno, a ziemniaki w kostkę
- Do gotującej się wody z kostką warzywną wrzucamy wszystkie warzywa
- Dorzucamy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy
- Po tym jak się zagotują warzywa dosalamy jarzynką do smku i wrzucamy szczaw
- Chwilkę gotujemy ( ok. 20 min) i zaprawiamy śmietaną
- Na koniec gotujemy jajka i dodajemy pokrojone do zupy
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz